Κατερίνη: Κοινή έκθεση 34 καλλιτεχνών για τον 'Ολυμπο

Αναρτήθηκε από Olympus-Pieria Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

Θα διαρκέσει έως τις 13 Αυγούστου

Βασική πηγή έμπνευσής τους αποτέλεσε το μυθικό βουνό, ειδικότερα όμως οι κορυφές και οι πλαγιές του

Στη «σκιά» του Ολύμπου, στο Λιτόχωρο του νομού Πιερίας, πραγματοποιείται κοινή έκθεση 34 καλλιτεχνών που έχει ως μοναδικό θέμα το «βουνό των θεών».

Η έκθεση, με θέμα «Όλυμπος: Έμπνευση για δημιουργία» εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από την πρώτη ανάβαση στις απάτητες κορυφές (σ.σ. στις 2 Αυγούστου του 1913, οι Ελβετοί Frederic Boissonnas και Daniel Baud-Bovy  και ο Έλληνας οδηγός τους Χρήστος Κάκαλος κατέκτησαν την ψηλότερη κορυφή του Ολύμπου, τον Μύτικα).

Η έκθεση, που φιλοξενείται σε αίθουσα δίπλα στο Ναυτικό Μουσείο Λιτοχώρου, αποτελεί πρωτοβουλία του δήμου Δίου - Ολύμπου και θα διαρκέσει έως τις 13 Αυγούστου, ενώ το τελευταίο δεκαήμερο του ίδιου μήνα θα μεταφερθεί στη Λεπτοκαρυά.

Βασική πηγή έμπνευσης των καλλιτεχνών αποτέλεσε το μυθικό βουνό, ειδικότερα όμως οι κορυφές και οι πλαγιές του και, μάλιστα, σε διάφορες εποχές του χρόνου, τα άνθη και τα αρωματικά του φυτά, τα πουλιά και τα ζώα.

Επιπλέον, οι καλλιτέχνες αποτυπώνουν στα έργα τους εκκλησίες και ξωκλήσια του Ολύμπου, μονοπάτια και καταρράκτες, όψεις του Λιτοχώρου, ανθρώπους και στοιχεία του πολιτισμού της περιοχής.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου


Φιλικά blogs

Επικοινωνία

Για επικοινωνία: