Όλυμπος: Σειρά Ντοκυμαντέρ στην Αμερική

Αναρτήθηκε από Olympus-Pieria Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Με την υπογραφή της σκηνοθέτιδος Αθηνά Κρικέλη

Elassona: The secret path to mt Olympus
 Oλοκληρώθηκε η παραγωγή του ντοκυμαντέρ Ελλασόνα, το μυστικό πέρασμα για τον Ολυμπο.

“Elassona: The secret path to mount Olympus”. Πρόκειται για το πρώτο τηλεοπτικό αφιέρωμα στο βουνό των Θεών, του ελληνοαμερικανικού οργανισμού Εllopia Media Group, που εδρεύει στην Νέα Υόρκη σε συνεργασία με την αμερικανική τηλεοπτική εταιρεία PBS.

Την σκηνοθεσία υπογράφει η διακεκριμένη δημοσιογράφος Αθηνά Κρικέλη. Το μίνι ντοκυμαντέρ αναφέρεται στην ιστορία του Ολύμπου αλλά και τους τρόπους ανάβασής του από την περιοχή της Θεσσαλίας Ελασσόνα. Με την συμβολή της ΝΑΣΑ προβάλεται υλικό από δορυφόρο αλλά και από το βουνό/υφαίστιο Ολυμπος που βρίσκεται στον  πλανήτη Αρη.


Για την ολοκλήρωση αυτού του πρώτου μέρους της σειράς για τον Ολυμπο που θα προβληθεί στις ΗΠΑ και Καναδά, ουσιαστικής βοήθειας στα τηλεοπτικά συνεργεία της Ellopia  ήταν η συμμετοχή του Ορειβατικού Συλλόγου Ελασσόνος, της Ομάδας Διάσωσης, και του εναλλακτικού τουρισμού γραφείο  Olympus Adventure.

“Είναι μια ευκαιρία να δείξουμε την ομορφιά της Ελλάδας, ο Ολυμπος είναι ίσως το πιο αναγνωρισμένο βουνό στον κόσμο και δυστυχώς η Ελλάδα δεν έχει κάνει ιδιαίτερες προσπάθειες να το προβάλλει προς τα έξω. Ακομα πιο λυπηρό το γεγονός πως οι αρμόδιες αρχές της Θεσσαλίας το υποβαθμίζουν ενώ θα μπορούσε ο Ολυμπος από την Θεσσαλία να αποτελεί την βασική αιτία προσέλευσης τουρισμού στην περιοχή.  Να σκεφτείτε πως όταν κάποιος ψάξει στο διαδίκτυο για τον Ολυμπο (στην αγγλική γλώσσα) θα εμφανιστούν περισσότερα αποτελέσματα για τους άλλους “Ολυμπους” στην Αμερική και τον κόσμο και ελάχιστα για τον Ολυμπο της Ελλάδας. Εμείς η ομάδα του Ellopia Media Group σκοπεύουμε μετά την πρώτη προβολή στην Αμερική να το διαθέσουμε δωρεάν στο Youtube, για κοινή χρήση” 
Αθηνά Κρικέλη

Πηγή: Olympia.gr

1 Comment
  1. 21th century Said,

    Εξαιρετικό! Και μόνο που το παρακολουθείς από μιά οθόνη σε επίπεδο θαλάσσης, σε ταξιδεύει, ξεχνάς που είσαι!

    Posted on 13 Απριλίου 2014 στις 3:16 μ.μ.

     

Δημοσίευση σχολίου


Φιλικά blogs

Επικοινωνία

Για επικοινωνία: